image
Sursa foto: presedinte.md

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu o delegație a Bundestagului german

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu o delegație a Bundestagului german, formată din membri ai Grupului PSD din forul legislativ federal și condusă de Johannes Schraps. Discuțiile au vizat provocările de ordin economic și umanitar cu care se confruntă Moldova, ca urmare a războiului din Ucraina, precum și agenda de reforme și procesul de euro-integrare a țării.

Șefa statului a mulțumit pentru parteneriatul puternic dintre țările noastre, precum și pentru susținerea acordată de-a lungul anilor pentru consolidarea democrației și dezvoltarea sectorului economic. Totodată, președinta Maia Sandu a evidențiat rolul hotărâtor al Germaniei în organizarea conferinței donatorilor de la Berlin, din luna aprilie și sprijinul oferit în contextul crizei refugiaților ucraineni.

Membrii delegației și-au exprimat recunoștința față de cetățenii moldoveni care au ajutat, solidar și generos, refugiații din Ucraina. Ei au dat asigurări că vor susține țara noastră în realizarea programelor de dezvoltare în diverse domenii, în efortul de a gestiona criza economică și cea energetică, și în implementarea reformelor care să ne apropie și mai mult de Uniunea Europeană.

Noutăţile partenerilor

comentarii: