image
Sursa foto: Poliția RM

VIDEO // Un cuplu a fost reținut în flagrant în timp ce plasau droguri în ascunzișuri

Polițiștii și procurorii au destructurat activitate infracțională a unui grup de persoane, suspectat de vânzarea drogurilor în proporții deosebit de mari, prin intermediul aplicației ,,Telegram”.

Suspecții, trei la număr, un cuplu, un bărbat de 43 de ani și concubina acestuia de 22 de ani și un tânăr de 26 de ani, au fost reținuți în flagrant în timp ce încercau să plaseze substanțele narcotice în ascunzișuri, care urmau a fi ridicate de potențialii cumpărători.

Suspecții nu sunt la prima abatere, anterior au mai fost cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

În cadrul acțiunilor procesual penale efectuate la fața locului, aceștia au recunoscut că dețin asupra lor mai multe pachețele cu substanțe interzise.

Totodată, ca urmare a percheziției la domiciliul cuplului polițiștii au depistat droguri de tip ,,PVP”, bani și cântar de mici dimensiuni.

Drogurile depistate au fost ridicate pentru a fi supuse expertizei chimice.

Valoarea drogurilor pe piața neagră depășește suma de 15 mii de lei.

Bănuiții au fost plasați în arest pentru 30 de zile și sunt cercetați penal pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora”, în proporții deosebit de mari, iar conform legislaţiei penale în vigoare riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

Polițiștii continuă acțiunile procesuale în vederea documentării și stabilirii altor complici la săvârșirea infracțiunii.

Acțiunile de documentare și reținere au fost desfășurate de polițiștii de la IP Botanica în comun cu Procuratura mun. Chișinău, Oficiul Botanica.

Noutăţile partenerilor

comentarii: