image
Sursa foto: Unian.net

Bilanț sumbru în Ucraina, de Ziua Jurnalistului: 32 de corespondenți mass media au decedat în trei luni de război

Astăzi, 6 iunie, în Ucraina este marcată Ziua Jurnalistului. În acest sens, autoritățile ucrainene au amintit despre cei 32 de jurnaliști care, de la începutul invaziei ruse, și-au pierdut viețile în rezultatul bombardamentelor.

Institutul pentru mass media din Ucraina, alături de Ministrul Culturii, Aleksandr Tkacenko, au făcut publice datele care arată că în trei luni de război, în Ucraina, au decedat 32 de reprezentanți ai presei. Aceștia precizează că 8 jurnaliști și-au pierdut viețile la locul de muncă, 11 – în rezultatul bombardamentelor sau torturii ruse, nefiind antrenați în procesul de lucru, iar alți 13 au murit fiind participanți în acțiuni militare.

„În acest an, Ziua Jurnalistului are un gust deosebit de amar. A început a patra lună a unui război de amploare, iar noi am pierdut deja 32 de jurnaliști... În opt ani de război, am pierdut și mai mulți. Rolul vostru, astăzi, este subapreciat. La fel ca și responsabilitatea voatră, fidelitatea față de munca pe care o faceți, perseverența voastră și curajul. Jurnaliștii diferitor grupuri media și-au demonstrat capacitatea de a a-și uni eforturile pentru atingerea scopului nostru comun – victoria noastră”, a scris Tkacenko pe canalul său de Telegram.

Oficialul ucrainean a mai menționat că toți reprezentanții mass media, care astăzi lucrează 24/7, sunt adevărați eroi, pentru că sunt antrenați și ei într-un război, unul hibrid, care se dovedește a fi cel mai masiv de până acum, transmite Gazeta.ua.

În acest an, toți jurnaliștii și corespondenții mass media din Ucraina, au primit în mod colectiv Premiul Pullitzer – una dintre cele mai prestigioase distincții din SUA, care poate fi conferită jurnaliștilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: