image
Sursa foto: Getty Images

Au bătut palma! Gattuso revine în fotbal la cel mai înalt nivel. Prima lovitură dată pe piața transferurilor

Fostul mijlocaş internaţional italian Gennaro Gattuso a acceptat oferta de a deveni antrenorul echipei Valencia pentru următoarele două sezoane, informează cotidianul sportiv AS.

În vârstă de 44 ani, Gattuso şi-a început cariera de antrenor în 2017 la AC Milan, formaţie la care a cunoscut gloria ca jucător, iar ultima echipă pe care a pregătit-o a fost Napoli, cu care a cucerit Cupa Italiei, în 2020.

Publicaţia citată afirmă că italianul o va antrena pe Valencia până în 2024, urmând să fie numit oficial după ce "liliecii" vor rezilia contractul cu actualul lor tehnician, Jose Bordelas.

Clubul spaniol va activa înainte de 30 iunie clauza în valoare de 700.000 de euro care îi permite să încheie raporturile cu Jose Bordelas, cu un an înainte de încheierea contractului acestuia.

Gennaro Gattuso va deveni al treilea antrenor italian din istoria clubului Valencia, după Claudio Ranieri şi Cesare Prandelli.

AS scrie că Gennaro Gattuso are deja o listă cu jucători pe care vrea să-i transfere la Valencia, iar primul va fi Sergio Oliveira.

Internaționalul portughez, care aparține de FC Porto, a evoluat în ultimul sezon pentru AS Roma și este reprezentat de celebrul agent Jorge Mendes, care i-a aranjat și lui Gennaro Gattuso venirea la Valencia.

În vârstă de 30 de ani, Sergio Oliveira are 13 selecții în naționala Portugaliei și este cotat la 15 milioane de euro. Mijlocașul l-a convins pe Jose Mourinho, care îl vrea în continuare la AS Roma, însă va ajunge, în cele din urmă, la Valencia, sub comanda lui Gattuso.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: