image
Sursa foto: Captură YouTube

Rusia susține că a pierdut un comandant în Ucraina, într-o luptă în care ar fi fost implicat fiul unei deputate britanice

Rusia declară că un comandant al trupelor sale a fost ucis într-o ciocnire în care a fost implicat și fiul unei deputate britanice. S-a întâmplat în timpul unei lupte împotriva forțelor pro-ucrainene din Donbas, potrivit Gărzii Naționale a Rusiei, relatează BBC.

Se întâmplă rar ca Rusia să admită că trupele sale au suferit pierderi în Ucraina.

Rusia susține că în această luptă a fost implicat și Ben Grant, fiul deputatei conservatoare britanice Helen Grant, transmite Digi24.

Săptămâna trecută, Daily Telegraph a publicat imagini pe care le-a prezentat drept o confruntare în care Grant ar fi luptat pentru trupele ucrainene.

Garda Națională Rusă, sau Rosgvardia, a declarat că sergentul Adam Bisultanov din districtul Caucazului de Nord a fost ucis în 26 mai „în timp ce își salva camarazii care îndeplineau o sarcină de luptă”.

„Ulterior a reieșit că unitatea Gărzii Naționale a fost implicată într-o ciocnire cu un grup de mercenari din Marea Britanie și SUA. O înregistrare video cu această ciocnire militară a apărut online pe 28 mai, iar un articol a fost publicat în The Daily Telegraph. Imaginile realizate cu o cameră GoPro au surprins atacul și pe un luptător din grupul de mercenari - fiul unui parlamentar britanic, Ben Grant”, potrivit declarației publicate de agenția de presă RIA Novosti.

Sute de luptători străini s-au oferit voluntari pentru a se alătura Legiunii Internaționale înființate de Ucraina, dar în ciuda afirmațiilor Rusiei, nu există nicio dovadă că aceștia ar lupta pentru bani.

Autoritățile ruse și mass-media critică în mod deosebit Marea Britanie pentru sprijinul acordat armatei Ucrainei. De asemenea, propagannda Kremlinului susține că forțele ruse nu se luptă doar cu Ucraina, ci și cu Occidentul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: