image
Sursa foto: Beton studio/Shutterstock //foto simbol

Briceni: Un bărbat, condamnat la 8 ani de închisoare, după ce a tamponat mortal un pieton, apoi a fugit de la fața locului

Un bărbat de 44 de ani din raionul Briceni a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip semiînchis, urmată de anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, după ce a tamponat mortal o persoană fiind beat, apoi a părăsit locul impactului.

Cazul a avut loc în după amiaza zilei de 6 octombrie 2021, când în lipsa unei permis de conducere, fiind în stare de ebrietate cu grad avansat, bărbatul a condus mijlocul de transport pe un drum din satul Berlinți, raionul Briceni, a tamponat frontal un pieton care se afla în mijlocul carosabilului, mergând cu automobilul peste acesta.

În urma leziunilor corporale primite, victima a decedat la fața locului. După aceasta, conducătorul auto a părăsit locul accidentului rutier, fiind ulterior depistat de poliție.

Procuratura Generală precizează că bărbatul a fost condamnat în iunie 2010, pentru săvârșirea unui omor premeditat, la o pedeapsă sub formă de închisoare, pe un termen de 11 ani. Concomitent, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a decis înlocuirea măsurii preventive sub forma arestării la domiciliu, cu arestul preventiv, inculpatul fiind luat de sub strajă din sala de ședințe.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în ordine de apel la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile de la data pronunțării sentinței integrale, prin intermediul Judecătoriei Edineț, sediul Briceni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: