image
Sursa foto: Profimedia

Podul de la Zatoca, vizat din nou de rachetele rusești

Armata rusă, care şi-a concentrat ofensiva în est şi sudul Ucrainei, efectuează atacuri sporadice cu rachete şi în sud-vestul ţării, în special asupra oraşului de coastă Odesa, unde a avariat din nou mai multe infrastructuri din estuarul râului Nistru, relatează EFE şi Ukrinform.

Forţele ruse au lansat două atacuri cu rachete şi au lovit podul rutier şi de cale ferată care trece peste estuarul Nistrului, în regiunea Zatoka. Acest pod fusese deja avariat în atacuri anterioare şi era nefuncţional, potrivit agenţiilor locale de presă.

„Continuând cu disperare să distrugă podul care nu funcţionează peste limanul Nistrului, ruşii au lovit podul afectat anterior", a indicat purtătorul de cuvânt al administraţiei militare Odesa, Serhii Bratciuk, pe contul său Telegram.

„Unda de şoc a afectat mai multe locuinţe particulare din apropiere. Nu au fost înregistrate victime în rândul populaţiei. O rachetă a fost doborâtă de apărarea antiaeriană", a asigurat Bratciuk.

El a adăugat că „în dimineaţa zilei de 30 mai, o unitate de rachete antiaeriene a Comandamentului aerian Sud (ucrainean) a detectat şi distrus o rachetă de croaziera de tip X, lansată de un bombardier strategic rus din Marea Neagră în direcţia Odesei".

Oraşul istoric este singura ieşire a Ucrainei la Marea Neagră, pe care aceasta încă o mai menţine sub controlul său. 

Noutăţile partenerilor

comentarii: