image
Sursa foto: Instagram

Un fost jucător de la Șahtior, ucis în războiul din Ucraina. Altul a rămas fără picioare

Războiul din Ucraina continuă să facă victime și în lumea fotbalului. Coflictul intensificat în ultima vreme în regiunea Donbas s-a soldat cu uciderea unui fost jucător al lui Șahtior Donețk, Oleksandr Voskoboynik.

Anunțul a fost făcut de comentatorul sportiv Alexei Andronov, potrivit publicației ucrainene Sport.ua.

Alt fost fotbalist, Vadym Solodky, care a evoluat la Metallurg Donețk, a rămas fără picioare în timpul conflictului armat.

"Ambii au fost spulberați pe străzile din Donețk. Îi cunoșteam personal", a spus comentatorul TV, care a anunțat că cei doi au fost luați cu forța și mobilizați în armata forțelor pro-ruse din Donbas.

Oleksandr Voskobounik (46 de ani), care a antrenat la juniorii mai multor echipe din Donețk, s-a născut chiar în Donețk și a mai jucat la echipe precum Kryvbas Krivoy Rog, Metallurg Donetsk, Vorskla Poltava, Zorya Lugansk, sau Olympic Donetsk.

Cu Șahtior, el a câștigat două Cupe ale Ucrainei și a terminat de două ori pe locul secund în prima ligă ucraineană.

Vadim Solodky, născut în 1970, a jucat la Volyn Lutsk, Metallurg Donetsk, Transcarpathia Uzhgorod, sau Olimpik Donetsk.

Cei doi nu sunt singurele victime ale războiului, din rândul fotbaliștilor.

La începutul lunii aprilie, atacantul celor de la Ceaika, Oleksandr Suhenko (25 de ani), a fost torturat, ucis și aruncat mai apoi într-o groapă comună.

Dmitry Martynenko, care era golgheterul echipei din Hostomel, a murit și el după ce casa în casa în care se afla cu familia a fost bombardată.

Aceeași soartă au avut-o și Dmitry Martynenko, fost jucător la Karpati Lvov, dar și Dmytro Yevdochenko, un tânăr fotbalist de doar 16 ani de la clubul Atlet Kiev.

Noutăţile partenerilor

comentarii: