image
Sursa foto: Profimedia Images

Continuă presiunile rușilor în Herson: Administrația pro-Moscova cere acum o bază militară rusă în regiune

Administraţia numită de Rusia în regiunea Herson din Ucraina va cere Moscovei să înfiinţeze o bază militară acolo, ca "garant al securităţii pentru regiune şi locuitorii săi", a declarat pentru RIA Novosti Kirill Stremousov, adjunctul șefului administrației ruse a regiunii Herson, scrie CNN.

„Ar trebui să existe o bază militară rusă în regiunea Herson", a declarat pentru RIA Novosti Kirill Stremousov, şeful adjunct a ceea ce Rusia numeşte „administraţia regională civil-militară" a Hersonului.

„Vom cere acest lucru, fiind dorit şi de întreaga populaţie. Este esenţial şi va fi un garant al securităţii pentru regiune şi locuitorii săi", a mai precizat el, citat de digi24.ro.

„Nu intenţionăm să fim o republică independentă separată. Sarcina noastră principală este să fim parte din cadrul Federaţiei Ruse", a subliniat oficialul.

Stremousov a subliniat că organizarea unui referendum asupra așa-numitei "Republici Populare Herson" este "o pierdere de timp", deoarece orice rezultat "nu va fi recunoscut de ţările occidentale sub nicio formă".

„Potrivit planului nostru de integrare în Federaţia Rusă, trebuie să finalizăm procesul de tranziţie la toate standardele legislaţiei ruse până la sfârşitul anului şi abia atunci vom putea decide asupra unui referendum şi a statutului nostru viitor", a adăugat şeful adjunct al administraţiei.

El a subliniat că limba rusă va deveni, alături de ucraineană, limba de stat în regiunea Herson.

Rusia a preluat controlul asupra regiunii de sud a Ucrainei, Herson, la jumătatea lunii martie. De atunci, forţele ruse au numit o nouă administraţie şi au început să introducă rubla rusă ca monedă, cu intenția de integra regiunea ca parte a teritoriului rus.

Noutăţile partenerilor

comentarii: