image
Sursa foto: mercedesblog.com

FOTO: Cea mai scumpă mașină din istorie, vândută la licitație; Cât a costat Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé

În urmă cu câteva zile, a fost confirmat titlul de cea mai scumpă mașină din lume pentru un prototip, unul din două aflate în existență, de Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé.

Nu mai puțin de 135 de milioane de euro sau 142,9 milioane de dolari a plătit o persoană al cărei nume probabil că nu-l vom afla niciodată pentru un Mercedes Benz. Ca referință, dacă valoarea nu ți se părea suficient de absurdă, aceasta este de 307.000% mai mare decât prețul mediu al unui autoturism comercializat în SUA. În aprilie, valoarea medie a fost de 46.526 de dolari, conform Fortune.

Cât de special este un Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé din 1955

Cu titlul de cea mai scumpă mașină din lume, aceasta poartă numele creatorului Rudolf Uhlenhaut din imaginea de mai jos. El a fost și inginerul șef din spatele a două prototipuri cu această denumire create de echipa specializată pe mașini de curse din cadrul gigantului german.

playtech.roplaytech.ro

1955 Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé s-a vândut la licitație în Germania în urmă cu câteva zile, dar abia acum au fost făcute publice particularitățile evenimentului. Ca referință, mașina are o viteză maximă de 290 de kilometri pe oră, iar la momentul creației, era una dintre cele mai rapide mașini de stradă create vreodată, conform celor de la RM Sotheby`s care au organizat licitația, scrie Playtech.ro.

Comparativ cu recordul anterior pentru cea mai scumpă mașină, valoarea de acum este mai mare cu vreo 90 de milioane de euro. Fosta deținătoare a recordului a fost un Ferrari 250 GTO din 1962 pentru care s-a achitat suma de 48,5 milioane de dolari în 2018. Tot ca o victorie pentru acest Mercedes Benz 300 SLR, a intrat în top 10 cele mai scumpe creații licitate vreodată la RM Sotheby’s.

playtech.roplaytech.ro

Licitația a avut loc la muzeul Mercedes Benz din Stuttgart, iar participanți au fost selectați dintr-o serie de colecționari recunoscuți de brandul nemțesc. Doar cei care ”împărtășesc valorile corporației Mercedes-Benz” au putut fi prezenți.

Toți banii strânși din această licitație vor merge la Mercedes – Benz Fund, o organizație menită să ofere burse de studiu pentru cei implicați în proiecte de protecția mediului și decarbonificare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: