image
Sursa foto: pravda.com.ua

Șeful Serviciului de Informații al Ucrainei: „Până la sfârșitul anului, trebuie cel puțin să intrăm pe teritoriul Crimeei”

Șeful Serviciului de Informații militare al Ucrainei, Kirill Budanov, anunță că până la sfârșitul acestui una dintre sarcinile forțelor armate ucrainene este să pătrundă „cel puțin” pe teritoriul pensinsulei Crimeea, ocupat de ruși încă din 2014.

Budanov spune că până la sfârșitului anului 2022, militarii ucraineni pot să treacă de frontiera administrativă stabilită de ruși pe teritoriul ocupat al Crimeei. Potrivit lui, Federația Rusă ar mai avea resurse pentru aproximativ 12 luni, de aceea crede că faza fierbinte a acțiunilor militare ar trebui să treacă într-o formă latentă până la sfârșitul anului curent.

În legătură cu acest fapt, Kirill Budanov și-a exprimat convingerea că războiul se va încheia cu „întoarcerea teritoriiilor ocupate”, inclusiv a Crimeei.

„Până la sfârșitul anului, noi trebuie cel puțin să intrăm pe teritoriul Crimeei”, a declarat Budanov în interviu pentru „Ukrainska Pravda”.

În ceea ce privește viitorul Rusiei, Șeful Serviciului de Informații al Ucrainei presupune că există două variante posibile: dezintegrarea teritorială a Rusiei în mai multe părți sau schimbarea clasei politice conducătoare în condițiile păstrării formale a integrității teritoriale.

„Subliniez – păstrarea formală. Într-o asemenea variantă, toți îl vor învinui anume pe Putin și anturajul său apropiat și vor spune că Rusia nu este vinovată. Ulterior, își vor retrage militarii de pe teritoriul tuturor statelor ocupate din întreaga lume. Rusia va începe să funcționeze ca un stat civilizat. Va începe de la zero, să zicem. Pentru o oarecare perioadă de timp, această variantă trebuie să funcționeze”, a adăugat Budanov.

Noutăţile partenerilor

comentarii: