image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Natalia Gavrilița va participa la Forumul economic de la Davos; Ce subiecte vor fi abordate

Premierul Natalia Gavrilița va participa, împreună cu viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu și viceprim-ministrul pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu, la Forumul Economic Mondial de la Davos.

„Este o onoare să fiu primul șef de Executiv al Republicii Moldova invitat la această reuniune” a menționat premierul.

Delegația de la Chișinău va participa și va avea intervenții în cadrul mai multor paneluri de discuții. Totodată vor aduce în atenția liderilor internaționali provocările cu care se confruntă Republica Moldova, în urma războiului declanșat de Rusia în Ucraina. La fel, vor avea un șir de întrevederi bilaterale cu omologii din alte state și voi purta discuții cu reprezentanți ai businessului mare despre oportunitățile de a atrage investiții.

„Trecem cu toții printr-o perioadă de criză, provocată de războiul din țara vecină. Merg la Davos să reiterez poziția Republicii Moldova privind restabilirea păcii și a stabilității și să exprim dorința noastră fermă de a face parte din lumea țărilor libere și democratice”, a spus premierul.

Lucrările Forumului Economic Mondial se vor desfășura în perioada 22-26 mai. La el vor fi prezenți lideri politici, experţi în afaceri, reprezentanți ai mass-media și societății civile din întreaga lume.

Noutăţile partenerilor

comentarii: