image
Sursa foto: jurnal.md

La 9 mai a optat pentru panglica lui Putin, azi - mulțumește ambasadorului SUA pentru investiții „în viitorul Găgăuziei”

După ce a semănat confuzie în rândul populației din UTA Găgăuzia, semnând un document care sfida legislația, care permitea purtarea panglicii negru-oranj în preajma sărbătorilor de 9 mai, azi Irina Vlah se laudă cu o întâlnire pe care a avut-o la Comrat cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Doyle Logsdon. La întâlnire a participat și șeful Agenției USAID din Moldova, Scott Hocklander.

Potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al bașcanului, în cadrul întrevederii a fost discutat proiectul, pe care Ambasada SUA intenționează să îl implementeze în regiune.

Proiectul prevede reconstrucția liceului „Luceafărul" din orașul Vulcănești, și anume: repararea acoperișului și fațadei, înlocuirea sistemului de canalizare și construirea unei unități sanitare interne.

Guvernatorul Găgăuziei și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat de Guvernul SUA locuitorilor autonomiei.

„Domeniul educației este o prioritate pentru autoritățile din Găgăuzia. Dorim, ca copiii noștri să poată studia în limba de stat în condiții confortabile. Cunoașterea limbii de stat va deschide o gamă largă de oportunități pentru tinerii noștri și îi va ajuta să obțină o educație de calitate și să-și găsească un loc de muncă acasă. Sprijinul Dumneavoastră ne ajută să ne păstrăm tinerii, să le economisim energia pentru viitorul Găgăuziei", a declarat bașcanul UTA Găgăuzia.

ss
ss

Amintim că deși acum o săptămână a optat pentru purtarea panglicii negru oranj, simbol al invaziei ruse în Ucraina, Irina Vlah nu și-a afișat panglica la piept. Totuși, ea a mers într-un marș însoțită de tineri cu drapele imense de această culoare la 9 mai.

ss

Irina Vlah, la fel ca și socialiștii și comuniștii, nu a condamnat în cele aproape trei luni de război invazia rusă din Ucraina.

Noutăţile partenerilor

comentarii: