image
Sursa foto: border.gov.md

Cinci permise de conducere falsificate, depistate în 24 de ore la PTF Palanca

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din Palanca au depistat acte falsificate la patru cetățeni. În toate cazurile, permisul de conducere s-a dovedit a fi cu indici de falsificare. Sunt documentați un conațional și trei cetățeni străini, toți fiind identificați în fluxul de călători, atestat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

În jurul orei 13:20, la linia de control s-a apropiat un cetățean al Georgiei de 46 de ani, fiind pasager al unei mașini de ocazie. Ca urmare a verificărilor adiționale a fost depistat un permisul de conducere georgian, care nu aparținea cetățeanului. Actul care prezenta indici de falsificare, a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.

În jurul orei 14:15, pentru formalitățile de control s-a prezentat cetățeanul Ucrainei, în calitatea sa de șofer al unui autoturism. Bărbatul în vârstă de 25 de ani a înmânat la controlul de rigoare și permisul de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile Afganistanului. Din primele cercetări s-a observat că actul nu este unul autentic. La audieri, posesorul a declarat că pentru a obține permisul de conducere ar fi achitat 25 de dolari. Persoana nu și-a continuat călătorie, a făcut cale întoarsă în Ucrana.

În jurul orei 14:50, a fost identificat un alt cetățean al Ucrainei, care deținea asupra sa un permis de conducere ucrainean cu indici de contrafacere. În timpul controlului suplimentar s-a depistat actul, care arfi eliberat de autoritățile competente din Ucraina.În declarații, bărbatul de 40 de ani și-a recunoscut vina, mărturisind că anterior permisul i-a fost ridicat de către autoritățile ucrainene, iar mai apoi prin intermediul rețelelor de socializare și-a obținut permisul cu pricina. Ar fi oferit 150 de dolari.La fel trecerea frontierei de stat nu i-a fost autorizată.

În jurul orei 01:30, s-a prezentat cetățeanul moldovean, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Moldova. Conaționalul de 23 de ani se întorcea acasă din Ucraina. În cadrul controlului în linia a doua s-au depistat două permise de conducere, unul ar fi eliberat de către autoritațile moldovenești, iar altul ar fi emis în România. În ambele s-a constatat prezența semnelor vădite de falsificare. La audieri, posesorul a declarat că în anul 2019 prin intermediar le-a obținut și până în 2020 le-a folosit în Federația Rusă.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională EST continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: