image
Sursa foto: Jurnal.md

R. Moldova va transmite, săptămâna viitoare, cel de-al doilea chestionar completat pentru aderare la Uniunea Europeană

Autoritățile de la Chișinău vor transmite Uniunii Europene cel de-al doilea chestionar completat pentru aderare săptămâna viitoare. Despre aceasta a anunțat, astăzi, președintele Maia Sandu.

„Suntem gata să trasmitem răspunsurile la al doilea chestionar săptămâna viitoare”, a declarat Maia Sandu.

Precizăm că, la 22 aprilie, Republica Moldova a transmis Uniunii Europene primul chestionar completat pentru aderare, pe care l-a primit de la Bruxelles pe data de 11 aprilie.

Chestionarul a fost transmis Ambasadorului UE la Chișinău, Janis Mazeiks, de Prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul unei ceremonii la Președinție cu participarea membrilor Comisiei naționale pentru integrare europeană, creată astăzi prin decret prezidențial.

Comisia întrunește reprezentanți ai instituțiilor de stat și ai societății civile și va coordona eforturile de pregătire a țării pentru aderarea la Uniunea Europeană - proiectul de țară al Republicii Moldova.

Amintim că Parlamentul European a votat joi o rezoluție, prin care solicită Consiliului European și Comisiei Europene să acorde Republicii Moldova statutul de ”țară candidat” pentru aderare la Uniunea Europeană.

La sfârșitul lunii iunie, Comisia Europeană ar urma să emită avizul asupra cererii de aderare la Uniunea Europeană, depusă de Republica Moldova. După aceasta, Consiliul European va trebui să aprobe cu unanimitate acordarea statutului de candidat pentru țara noastră.

Noutăţile partenerilor

comentarii: