image
Sursa foto: Chișinău.md

FOTO: Primăria capitalei va achiziționa 50 de troleibuze rulante; Cum arată acestea

Consiliul Municipal Chișinău a votat miercuri în ședință majorarea capitalului social al întreprinderii municipale „Regia Transport Electric Chișinău" cu suma de 35 de milioane de lei, din contul surselor financiare aprobate în bugetul municipal pentru anul 2022. Banii sunt destinați procurării unui lot de 50 de troleibuze rulate.

Troleibuzele urmează a fi achiziționate prin metoda negocierii directe sau prin participarea la licitații internaționale.

Vladimir Mitru, consilierul primarului, responsabil de proiect, a precizat că executivul a identificat câteva oferte pentru achiziționarea de troleibuze rulate cu caracteristici similare cu cele achiziționate anul trecut (în or. Riga, Letonia, or. Winterthur, Elveția și or. Salzburg, Austria).

Troleibuzele care urmează a fi achiziționate sunt dotate cu sisteme de aer condiționat și consum redus de energie electrică. Caroseria este cu podea joasă pe toată lungimea salonului și rampă retractabilă, pentru accesul persoanelor în scaun rulant. Conform estimărilor, vehiculele pot fi exploatate în continuare pe o durată de circa 10 ani.

La momentul actual întrepridnerea dispune de 435 de troleibuze, inclusiv 18 articulate. Din numărul total de unități, 108 sunt cu podea ridicată (25%) și sunt învechite din punct de vedere moral și fizic. Cât privește unitățile articulate, 6 vehicule sunt cu o perioadă de exploatare de 25-26 de ani (anul fabricării 1995-1996), ceea ce impune înlocuirea urgentă a acestora și suplinirea parcului rulant cu unități adiționale.

ss
ss
ss
ss

Noutăţile partenerilor

comentarii: