image
Sursa foto: Profimedia Images

Prima reacție a Kremlinului, după exploziile din Transnistria: Știrile care vin de acolo sunt îngrijorătoare

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că „știrile care vin” din Transnistria sunt „îngrijorătoare” și că Moscova urmărește „cu multă atenție ce se întâmplă acolo și cum evoluează situația”.

Declarația lui Peskov este făcută în contextul în care au avut loc explozii în regiunea separatistă ieri seara la așa-zisul minister al securității din Tiraspol și azi dimineață în satul Maiak din regiunea Grigoriopol, unde au fost deteriorate două turnuri de comunicații. Serviciile ucrainene susțin că acestea ar fi fost provocate de FSB-ul rusesc.

„Urmărim cu multă atenție ce se întâmplă acolo și cum evoluează situația. Știrile care vin de acolo sunt îngrijorătoare”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peskov a mai spus că Vladimir Putin nu are planificate discuții cu omologul său de la Chișinău, Maia Sandu, în contextul tensiunilor din stânga Nistrului.

Între timp, liderul pro-rus al regiunii separatiste Donețk, Denis Pușilin, a declarat că Moscova ar trebui să lanseze următoarea etapă a campaniei sale militare în Ucraina, după ce va ajunge la frontierele regiunii, informează Reuters. Această nouă etapă ar include și Transnistria.

Precizăm că Maia Sandu a convocat astăzi ședința Consiliului de Securitate în legătură cu situația din regiunea transnistreană.

Tot astăzi, SIS a emis o declarație informând că „monitorizează atent situația” și îndeamnând populația să fie calmă și să se abțină de la distribuirea informațiilor din surse neverificate, în special, a celor care incită la ură și război

Noutăţile partenerilor

comentarii: