image
Sursa foto: Vadim Krasnoselski

Vadim Krasnoselski: „Urmele atacurilor teroriste duc în Ucraina”

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, îndeamnă conducerea Republicii Moldova să nu cedeze provocărilor și să nu permită ca Moldova să fie atrasă într-o agresiune împotriva Transnistriei. Totodată, potrivit lui Krasnoselski, primele rezultate ale investigațiilor arată că „urmele atacurilor teroriste care au loc în ultimele duc în Ucraina”.

Potrivit lui Vadim Krasnoselski, după izbucnirea ostilităților în Ucraina, Transnistria a respectat neutralitatea și a declarat deschis că nu este agresor, că nu a planificat și nu planifică un atac asupra vecinilor. „Presupun că cei care au organizat acest atac au scopul de a atrage Transnistria în conflict. Și pot spune cu încredere că nu le va reuși”, a declarat liderul transnistrean.

Tiraspolul a făcut apel la conducerea Ucrainei să investigheze faptele de deplasare ilegală a grupurilor militante și comiterea de acte teroriste pe teritoriul Transnistriei.

În ultimele săptămâni în regiunea transnistreană au fost mai multe alerte cu bombe în școli și instituții medicale. În seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul ministerului de securitate de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii. Două explozii au avut loc în dimineața zilei de astăzi pe teritoriul telecentrului radio Mayak, raionul Grigoriopol. În consecință, două antene care retransmiteau radio din Federația Rusă s-au defectat. Persoane rănite nu sunt.

Noutăţile partenerilor

comentarii: