image
Sursa foto: Poliția

Zeci de șoferi au fost prinși beți la volan în weekend

Inspectoratul Național de Securitate Publică informează că în weekend agenții de patrulare au înlăturat de la volan 62 de șoferi care au consumat alcool.

40 dintre aceștia se aflau în stare de ebrietate avansată,10 aveau un grad minim de alcool, iar 12 șoferi au refuzat testarea alcoolscopică. Astfel, toți conducătorii auto au rămas fără permis de conducere.

În zilele de odihnă, inspectorii de patrulare au depistat peste 3900 de încălcări rutiere și au fost solicitați să intervină la circa 230 de chemări parvenite la numărul unic 112.

Circa 40% din numărul de încălcări rutiere depistate au fost comise de conducătorii care au depășit limita de viteză. Peste 800 de conducători auto au fost sancționați că nu aveau cuplată centura de siguranță sau purtau convorbiri telefonice în timpul șofatului, iar 599 nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră.

Pentru ca numărul accidentelor să se diminueze, iar siguranța oricărui participant la trafic să fie asigurată, INSP vă reamintește:

- evitați să urcați la volan dacă ați consumat alcool;

- ajustați viteza la condițiile de drum și de trafic;

- atrageți atenție la indicatoarele și marcajele rutiere;

- asigurați-vă că toți pasagerii au centurile cuplate.

„Fiți prudenți, atitudinea fiecăruia este esențială, iar noi suntem de partea celor care respectă Regulamentul circulației rutiere”, îndeamnă INSP.

Noutăţile partenerilor

comentarii: