image
Sursa foto: Profimedia

O nouă descoperire ar putea revoluționa medicina: Aproape 99% dintre oameni au cel puțin o mutație genetică

O nouă descoperire ar putea revoluționa medicina. Prescripția de medicamente ar putea fi înlocuită de către screening-ul genetic. Această decizie a fost luată din cauza faptului că majoritatea oamenilor au cel puțin o mutație în organism, lucru ce nu permite medicamentelor să își facă treaba așa cum se cuvine.

Luând în considerare această descoperire, s-a găsit o posibilă rezolvare: screening-ul genetic. Acesta ar putea aduce o mulțime de beneficii atât pacienților, cât și medicilor. Eficacitatea, toxicitatea, gradul de absorbție și de descompunere a pastilelor pot fi influențate de mutațiile pe care persoanele le au.

Mai mult decât atât, unele mutații genetice pot afecta mai multe medicamente simultan, deoarece acționează prin modificarea enzimelor comune în căi metabolice ce sunt utilizate pe scară largă. Așadar, conform unui proiect britanic a 100.000 de genomuri, s-a constatat faptul că aproximativ 99% dintre oameni poartă cel puțin o farmacogenă, iar 25% au patru farmacogene.

Depistarea acestor „farmacogene” a început să fie din ce în ce mai apreciată de către medici, iar spitalele din Statele Unite ale Americii au început, deja, testarea pacienților în acest sens., conform The Economist.

Serviciul Național de Sănătate al Marii Britanii a demerat mai multe teste pentru a depista unii pacienți cărora li se prescriu medicamente pentru cancer și pentru HIV, pentru a vedea dacă medicamentele își mai fac efectul, notează Digi24.

De asemenea, un raport din 29 martie al Societății Farmacologice Britanice (bps) și al Colegiului Regal al Medicilor (rcp) a propus ca cercetările să se extindă. Mat exact, se dorește testarea a 40 de medicamentecare sunt cel mai desc prescrise și care sunt afectate de farmacogene.

Noutăţile partenerilor

comentarii: