image
Sursa foto: jurnal.md

Misiunea OSCE în Moldova a avut 29 de deplasări în Zona de Securitate în luna martie: Nu sunt atestate modificări în regiune

Delegația RM în Comisia Unificată de Control informează că ieri la Bender a avut loc o nouă ședință a CUC la care a fost discutată situația din Zona de Securitate.

În cadrul ședinței au fost aprobate 2 rapoarte ale Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate.

Misiunea OSCE în Moldova a informat Comisia că pe parcursul lunii martie 2022 a realizat 29 de deplasări de monitorizare a Zonei de Securitate. Reprezentantul instituției a menționat că nu a atestat modificări esențiale în situația din regiune.

Membrii Comisiei Unificate de Control urmează să se întâlnească pentru o nouă ședință la 14 aprilie curent.

Amintim că recent armata ucraineană a declarat că aeroportul din Tiraspol ar fi pregătit pentru recepționarea aeronavelor militare rusești de luptă. Administrația nerecunoscută de la Tiraspol a negat această informație.

Forțele de apărare ucrainene au declarat că sunt pregătite să doboare de pe teritoriul său orice țintă care va încerca să aterizeze pe acest aeroport.

Noutăţile partenerilor

comentarii: