image
Sursa foto: IGSU

VIDEO: „Suferă animalele de câmp și plantele”; Pompierii au lichidat 316 incendii de vegetație în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 316 misiuni de lichidare a incendiilor de vegetație. Cele mai multe misiuni au avut loc în localități din raioanele Râșcani, Drochia, Ocnița, Glodeni, Călărași, Anenii, Noi, Căușeni, Hâncești, Rezina și municipiul Chișinău.

Peste 50 de ha de iarbă uscată au fost distruse la periferia raionului Anenii Noi, iar alte 80 ha de vegetație au fost nimicite în localitatea Bușăuca, raionul Rezina. De intervenția salvatorilor a fost nevoie la Lipcani, Ocnița unde focul a distrus 60 de ha de teren, iar la Glodeni, Cobani arderea a afectat 70 de ha. Pompierii au fost solicitați să intervină la Onișcani Călărași, dar și Sărata Galbenă, Hâncești unde au lichidat focare pe suprafețe extinse.

În acest context pompierii vin cu un apel față de oameni să oprească aprinderea vegetației uscate, gunoiului menajer, dar și a stufărișului în preajma lacurilor.

O simplă scânteie dezvoltă incendii de proporții, în urma cărora au de suferit plantele și animalele de câmp. În condiții de umiditate redusă, temperaturi ridicate și vânt puternic, incendiile se răspândesc cu repeziciune.

De la începutul anului 2022, salvatorii și pompierii au intervenit în peste 5000 de misiuni de localizare și stingere a terenurilor arse, fiind afectate peste 38 mii hectare de vegetație.

Noutăţile partenerilor

comentarii: