image
Sursa foto: Consiliul de Presă

Viorica Zaharia a fost realeasă în funcția de preşedintă a Consiliului de Presă din R. Moldova

La prima şedinţă a noii componenţe a Consiliului de Presă din Republica Moldova, care a avut loc miercuri, 23 martie, în funcţia de preşedintă a Consiliului de Presă a fost realeasă doamna Viorica Zaharia.

Viorica Zaharia este jurnalistă şi expertă media, masteră în jurnalism şi ştiinţe ale comunicării, a fost angajată anterior la diferite instituţii de presă (PRO TV Chişinău, Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Radio Europa Liberă, agenţia de ştiri „Flux”), este redactoră a portalului Moldovacurata.md. Din 2016. V. Zaharia este membră a Consiliului de Presă şi a deţinut până acum două mandate de preşedintă a Consiliului.

În perioada februarie 2022 – februarie 2024 din componenţa Consiliului de Presă fac parte nouă persoane, selectate în rezultatul unui concurs deschis pentru un mandat de doi ani, inclusiv cinci reprezentanţi ai mediului jurnalistic (Olga Ceaglei, propusă de Proiectul media „CU SENS”; Viorica Zaharia, propusă de Asociația Presei Independente (API); Veaceslav Perunov, propus de redacția ziarului „SP” și a portalului Esp.md; Olga Stăvilă, propusă de Centrul de Investigaţii Jurnalistice şi Piotr Garciu, propus de redacția portalului Laf.md/Asociația „Media Birlii – Uniunea Media”) şi patru reprezentanţi ai consumatorilor de produse mass-media (Natalia Porubin, propusă de un grup de 10 consumatori de produse media; Natalia Grîu, propusă de Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova; Natalia Vişanu, propusă de Asociația pentru Abilitarea Copiilor şi a Familiei „AVE COPIII” şi Andrei Bivol, propus de Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare „LID Moldova”).  

Consiliul de Presă este o structură naţională independentă de autoreglementare jurnalistică care monitorizează aplicarea Codului deontologic al jurnalistului din R. Moldova şi examinează plângerile privind încălcarea prevederilor deontologice în activitatea profesională a jurnaliştilor şi instituţiilor mass-media.

Noutăţile partenerilor

comentarii: