image
Sursa foto: Profimedia

Biden ar putea face o vizită oficială în Europa pe tema războiului

În contextul conflictului ruso-ucrainean şi a pericolului asupra securităţii statelor membre NATO, preşedintele american Joe Biden ar putea efectua o vizită în Europa, transmite NBC News.

Casa Albă ia în considerare posibilitatea ca preşedintele Joe Biden să călătorească în Europa în următoarele săptămâni, conform Mediafax.

Călătoria se va concentra pe războiul din Ucraina şi ar avea ca scop liniștirea aliaților Americii din regiune. Un oficial american a declarat că Bruxelles este luat în considerare ca o posibilă destinaţie.

Recent, Rusia a atacat o bază militară din Ucraina, aflată la 25 km de graniţa Poloniei, stârnind îngrijorări pentru membrii NATO.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a reafirmat, vineri, că vrea evitarea unui conflict militar direct între Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia, avertizând că o astfel de escaladare a crizei ar însemna izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial.

Statele Unite ale Americii „nu vor purta un război împotriva Rusiei în Ucraina”, a transmis, vineri, pe Twitter, președintele american Joe Biden. De asemenea, președintele Statelor Unite ale Americii a afirmat că Vladimir Putin a „eșuat”, deja, în Ucraina, potrivit AlephNews.

„Noi vom continua să fim alături de aliaţii noştri din Europa şi să transmitem un mesaj inconfundabil: vom apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO cu toată forţa unei Alianţe Nord-Atlantice unite şi consolidate. Nu vom intra în război cu Rusia în Ucraina. Un conflict direct între NATO şi Rusia înseamnă Al Treilea Război Mondial, ceva ce trebuie să ne străduim să evităm”, a declarat Joseph Biden, vineri seară, conform publicaţiei The Hill.

Noutăţile partenerilor

comentarii: