image
Sursa foto: Jurnal.md // captură video

VIDEO // Marina Ovsiannikova, declarații după reținere: A fost interogată timp de 14 ore

Marina Ovsiannikova, care a protestat în direct faţă de războiul lui Putin împotriva Ucrainei, a făcut primele declarații după reținere.

Maria Ovsiannikova a spus după proces că a fost interogată timp de 14 ore fără nici un sprijin legal.

Totodată, Marina Ovsiannikova ar fi fost amendată cu 30.000 de ruble, transmite Meduza.

Amintim că Franţa este gata să ofere „protecţie consulară” jurnalistei ruse care a protestat în direct la tv împotriva războiului declanşat de preşedintele rus Vladimir Putin în Ucraina, fie la ambasadă, fie acordându-i azil, a anunţat marţi preşedintele francez Emmanuel Macron. El a cerut „claritate deplină” din partea Moscovei în privința situaţiei jurnalistei Marina Ovsiannikova.

Telegram

Ea a fost reținută de poliție imediat după ce a intrat în cadru în timpul unei emisiuni de știri în direct de la Pervâi Kanal , purtând o pancartă pe care scria „Nu Războiului”, criticând astfel invazia rusă din Ucraina, Marina Ovsiannikova a fost de negăsit aproape 19 ore.

Victoria Surdu

Jurnalista a intrat pe platoul de filmare şi a afişat în spatele crainicei o pancartă cu mesajul „Nu războiului! Puneţi capăt războiului! Nu daţi crezare propagandei! Aici vă mint! Ruşi sunt împotriva războiului!”.

Pe reţelele de socializare a circulat şi un videoclip al jurnalistei, de 44 de ani, mamă a doi copii mici, care a numit operaţiunile de război actuale ale Rusiei împotriva Ucrainei drept "agresiune", dând vina direct pe preşedintele Vladimir Putin.

Noutăţile partenerilor

comentarii: