image
Sursa foto: Getty Images

Forbes anunță la cât a ajuns averea lui Rinat Akhmetov, în doar două săptămâni. Ce spune acum miliardarul ucrainean

Rinat Akhmetov, considerat cel mai bogat om din Ucraina și patronul lui Șahtior Donețk, a anunțat public că nu-și abandonează țara și că urmează să facă tot ce-i stă în putință pentru a le fi de ajutor cetățenilor.

Akhmetov, care a donat deja peste 9 milioane de euro de la începerea războiului, a anunțat că va investi tot ce are pentru că Ucraina să-și revină după ce a fost invadată de ruși.

Patronul lui Șahtior Donețk a stat de vorbă cu jurnaliștii de la Forbes și le-a spus acestora cu ce se confruntă, după ce Ucraina a fost invadată de ruși. Forbes scrie că averea lui Akhmetov ar fi scăzut de la 14 la 6 miliarde de dolari, în doar două săptămâni, după începerea războiului.

"Toate firmele noastre se concentrează în aceste momente pe sprijinirea oamenilor. Fundația pe care am înființat-o încearcă să ofere apa, mâncare și medicamente în zonele dificile. Am ajutat și armata cu tot ce ni s-a cerut.

Sunt în Ucraina și nu voi pleca. Împărtășesc aceleași sentimente cu toți ucrainenii: abia aștept să obținem victoria în acest război. Apoi vom începe să reconstruim o țară mai fericită și mai prosperă. Voi pune la dispoziție tot ce am pentru a ne îndeplini acest țel", a declarat Rinat Akhmetov, pentru Forbes Ucraina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: