image
Sursa foto: jurnal.md

Dmitrii Gordon, la Jurnal TV: „De la acest schizofrenic de pe tronul de la Kremlin ne putem aștepta și la un atac nuclear”

Președintele rus Vladimir Putin este capabil de orice, pentru că nu mai are cum să dea înapoi din războiul pornit în Ucraina. De această părere este jurnalistul ucrainean Dmitrii Gordon, care a oferit un interviu în exclusivitate la Jurnal TV.

„În primul rând, nu ascultați rușii. Aceștia sunt minciunoși profesioniști, care mint de multe decenii cu fețe nevinovate. Cu toate astea, anume Rusia fascistă a declanșat agresiunea împotriva Ucrainei. La momentul actual, iată ce se întâmplă în Ucraina: armata eroică ucraineană, poporul eroic ucrainean țin piept atacului rusesc, starea de spirit este mai bună, pentru că Putin spera că în trei zile va cuceri țara mea, dar nu i-a reușit. El credea că soldații ruși vor fi primiți cu pâine și sare, ca „eliberatori”. Dar peste 12.000 de soldații ruși zac morți și alte mii de soldați ruși predați sau luați ostatici”, a declarat Gordon, în cadrul interviului difuzat într-o ediție specială a talk-show-ului „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Cunoscutul jurnalist ucrainean a mai menționat că acest război nu putea fi evitat.

„Putin are o idee obsesivă, mă îndoiesc de sănătatea lui psihică. Acest om în vârstă are o idee fix să reclădească Uniunea Sovietică. Fără Asia Centrală, fără țările baltice, dar cu Rusia, Ucraina, Belarus, Moldova, Kazahstan, Georgia, Armenia. Și atât timp cât se află pe tronul de la Kremlin, trebuie să fim prudenți și să înțelegem că de la acest schizofrenic ne putem aștepta la orice. Eu nu exclud un atac nuclear. Dacă cineva mi-ar fi spus că orașele ucrainene vor fi bombardate, tot nu aș fi crezut. De aceea desigur că de la acest schizofrenic ne putem aștepta și la un atac nuclear. Nici nu-i va tremura mâna. El nu are unde da înapoi. Dacă el va spune: gata, plec din Ucraina, asta va însemna fie că își trage singur un glonț în frunte, fie că i-l trag tovarășii săi”, a menționat Gordon.

Noutăţile partenerilor

comentarii: