image
Sursa foto: Profimedia Images

Autoritățile ucrainene cer de urgență să i se permită unei echipe să repare daunele de la Centrala nucleară de la Cernobâl

Autoritățile ucrainene cer de urgență să i se permită unei echipe de experți să repare daunele de la Centrala nucleară de la Cernobâl.

Despre aceasta a anunțat vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk în cadrul unei teleconferințe. Ea a precizat că e vorba de linia electrică care a fost avariată ieri și din această cauză alimentarea cu electricitate a Centralei a fost întreruptă, transmite Unian.

„Solicităm să li se permite imediat accesul pe teritoriul Centralei a unei echipe de experți pentru a elimina defecțiunile și cerem comunității internaționale să-și concentreze atenția asupra acestei probleme”, a subliniat Vereshchuk.

Amintim că sistemele care monitorizează materialul nuclear la instalaţiile de deşeuri radioactive de la centrala nucleară dezafectată de la Cernobîl, din Ucraina, care au fost capturate de forţele ruse luna trecută, au încetat să mai transmită date către Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), a anunţat marţi agenţia nucleară a ONU. Alimentarea cu electricitate a centralei a fost întreruptă, iar generatoarele de rezervă, care au intrat în funcțiune, au combustibil pentru doar 48 de ore. Compania ucraineană de energie arată că zona este sub controlul rușilor și nu se poate interveni pentru repararea liniilor de electricitate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: