image
Sursa foto: Unian

Trupele ruse se apropie de o nouă centrală nucleară; Este cea de a doua ca mărime stație nucleară din Ucraina

Trupele ruse se apropie de cea de a doua cea mai mare stație nucleară din Ucraina, Centrala atomo-electrică din regiunea Nicolaev. Anunțul a fost făcut de Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU, citată de CNN.

„Trupele ruse se află la 20 de mile distanță de al doilea cel mai mare obiect nuclear din Ucraina”, a spus reprezentanta SUA la ONU fără să specifice locația.

„Președintele Putin trebuie să înceteze această catastrofă umanitară, să pună capăt acestui război și acestor atacuri nerușinate asupra Ucrainei”, a mai declarat Linda Thomas-Greenfield.

Sursa citată a mai adăugat că un pericol iminent a rămas după dezastrul „cu greu evitat” vineri, referindu-se la incendiul care a izbucnit la centrala nucleară din Zaporojie în urma atacului cu rachete a trupelor ruse.

„Comunitatea internațională trebuie să ceară unanim forțelor ruse să oprească ofensiva lor periculoasă. Poporul Ucrainei mizează pe sprijinul nostru și noi nu trebuie să-l dezamăgim", a spus ea.

Amintim că vineri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de „teroare nucleară” după ce trupele ruse au atacat centrala nucleară din sudul Ucrainei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: