image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Autoritățile locale din România au transmis 17 tone de alimente și produse de primă necesitate pentru refugiații ucraineni

Un lot de 17 tone de alimente, produse de igienă și de primă necesitate au fost transferate direct către primăriile și centrele care preiau refugiați din Republica Moldova. Ajutorul este acordat de către autoritățile locale din România, cu sprijinul Departamentului pentru Relațiile cu Republica Moldova din cadrul Guvernului de la București.

Ambasadorul Daniel Ioniță, a menționat că autoritățile locale din România s-au mobilizat exemplar și au transmis acest prim lot de asistență umanitară în Republica Moldova pentru refugiații care au fugit din calea agresiunii militare ruse.

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, precizează că, la fel ca România, și Republica Moldova se confruntă cu un val uriaș de refugiați. Aceștia au fost primiți cu brațele deschise de moldoveni, însă posibilitățile sunt limitate. „De aceea m-am alăturat inițiativei primarului Ciprian Morarescu din Filipestii de Padure de a veni în sprijinul celor care au fugit din calea războiului. Astfel, am venit la Chișinău cu un prim transport umanitar cu 17 tone de alimente, produse de igienă, scutece, mâncare pentru copii, pături, jucării și hrană pentru animale, ce vor fi împărțite în centre de refugiați din întreaga țară”, a notat oficialul român.

Astfel România demonstrează și în această criză că este alături de Republica Moldova și arătă solidaritate față de refugiații care au ajuns pe ambele maluri ale Prutului în număr foarte mare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: