image
Sursa foto: Profimedia

Aeroflot suspendă zborurile internaţionale, cu excepţia Belarus

Compania aeriană rusă Aeroflot a anunţat sâmbătă că îşi va suspenda zborurile internaţionale începând cu data de 8 martie, în contextul în care Moscova este grav afectată de sancţiunile occidentale din cauza Ucrainei.

Decizia, care va intra în vigoare la miezul nopţii (luni, ora 21:00 GMT), se datorează unor noi „circumstanţe care îngreunează operaţiunile de zbor”, a precizat compania într-un comunicat, adăugând că rutele interne şi cele către Belarus vor fi menţinute.

Organismul de supraveghere a aviaţiei din Rusia, Rossaviaţia, a declarat că a "recomandat" companiilor ruseşti care operează avioane închiriate înregistrate în afara ţării să nu mai zboare în străinătate pentru a evita confiscarea aeronavelor, informează Agerpres.

Zborurile de plecare urmează să înceteze sâmbătă la ora 21:00 GMT, iar cele de sosire luni la ora 21:00 GMT, a precizat Rossaviaţia.

Occidentul a impus sancţiuni drastice în sectorul transportului aerian, închizându-şi spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti şi oprind livrările de piese de schimb, în special de la Boeing şi Airbus, în urma intervenţiei militare a Rusiei în Ucraina.

S7, a doua cea mai mare companie aeriană din Rusia, a anunţat vineri că va opri toate zborurile în străinătate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: