image
Sursa foto: Jurnal.md

Președinția și Ministerul Apărării dezmint declarațiile lui Goncearenko: „Nu există premise ca RM să fie implicată militar”

Președinția și Ministerul Apărării dezmint informațiile false apărute pe anumite canale Telegram, precum că ar exista riscuri la adresa securității Republicii Moldova.

Președintele Maia Sandu a emis o reacție în care dezminte informațiile lansate de deputatului ucrainean Oleksii Goncearenko precum că pe 9 martie în R. Moldova se va introduce stare de asediu din cauza amenințării unei invazii rusești. 

„Afirmația deputatului despre intenția de a introduce stare de asediu în Republica Moldova este falsă. Nu există semnale că Republica Moldova ar fi supusă unor riscuri legate de războiul din Ucraina și nicio premisă pentru ca Moldova să se implice militar în acest conflict. Nu s-a dat niciun ordin de mobilizare a armatei. Conform Constituției, Republica Moldova este o țară neutră. Noi nu ne vom implica în niciun fel în conflictul din țara vecină. Reiterez îndemnul meu de a verifica informațiile consumate și de a vă informa doar din surse credibile și oficiale. Distribuirea falsurilor care incită la violențe sau poate dăuna cauzei păcii va fi pedepsită conform legii”, a menționa Maia Sandu.

Și Ministerul Apărării a emis o reacție în care dezminte falsurile apărute pe rețelele de socializare.

„Nu există nicio premisă pentru ca Republica Moldova să fie implicată militar sau să fie supusă unui risc. În Moldova nu este stare de asediu și nu s-a dat ordin de mobilizare. Conform Constituției, Moldova este o țară neutră din punct de vedere militar”, reiterează Ministerul Apărării.

Instituția îndeamnă cetățenii să se informeze doar din surse credibile și oficiale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: