image
Sursa foto: capturăvideo // JurnalTV.md

Președintele raionului Fălești, Sergiu Fântână, este așteptat la Biroul de Probațiune

Președintele raionului Fălești, Sergiu Fântâna, va munci gratis în folosul comunității! Curtea de Apel Bălți a menținut, în data de 16 februarie, decizia Judecătoriei Bălți prin care Fântâna rămâne fără permis și este obligat să execute 134 de ore de muncă neremunerată. Se întâmplă după ce președintele raionului a fost prins beat la volan de cel puțin două ori.

Șeful biroului de probațiune Fălești, Oleg Șoldan, ne-a declarat că decizia Judecătoriei Bălți va deveni executorie odată ce va ajunge la instituția pe care o conduce.

„Nu cunoaștem nimic, pentru că nu am primit nimic la executare. Când va fi încheierea Curții de Apel, vom pune totul la executare. Atunci va fi totul mai clar. Ce presupune această muncă în folosul statului și ce va face domnul Fântână? Va munci la obiectele sociale din cadrul primăriei din satul natal. Începând de la primărie, scoală și grădiniță. Va mătura, va face curățenie și alte chestii pe care i le va solicita primăria”, a declarat Oleg Șoldan, , șeful Biroului de Probațiune Fălești.

Echipa JurnalTV l-a sunat pentru o reacție pe președintele raionul Fălești, Sergiu Fântână, a cărui viză de reședință este în satul Mărăndeni, dar nu ne-a răspuns la apel. Președintele de raion a fost surprins de două ori cum a urcat băut la volanul automobilului de serviciu cu numere guvernamentale.

În primul caz, Sergiu Fântâna a scăpat basma curată, după ce, în seara zilei de 24 noiembrie 2020, atunci când și-a sărbătorit ziua de naștere, a fost surprins de echipa nordnews în stare de ebrietate. Atunci, Inspectoratul de Poliție Fălești a declarat că „nu poate demonstra vinovăția acestuia”. La doar patru luni de la incident, pe 19 martie 2021, Sergiu Fântâna a urcat din nou în stare de ebrietate la volanul mașinii de serviciu. De această dată, președintele de raion a fost oprit de polițiști. Fântâna a refuzat testarea alcoolscopică la fața locului, dar a fost condus la Spitalul Clinic Bălți, unde i-au fost prelevate probele biologice. Ulterior, Sergiu Fântâna a părăsit instituția, fiind scos pe ușa din spate, pentru a evita să dea ochii cu presa.

Noutăţile partenerilor

comentarii: