image
Sursa foto: border.gov.md

Un bărbat din Anenii Noi a încercat să introducă ilegal în țară 157 de bijuterii

Un bărbat din Anenii Noi a încercat să introducă ilegal în țară prin punctul de trecere a frontierei comun Palanca - Maiaki-Udobnoe 157 de bijuterii fără acte de proveniență.

În după-amiaza zilei de ieri, pe direcția intrare în Republica Moldova s-a apropiat un autoturism de model Ford. La volanul acestuia a fost identificat un cetățean moldovean în vârstă de 38 ani, originar din raionul Anenii Noi. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus controlului de nivelul II atât persoana, cât și mijlocul de transport. 

În rezultat, în geanta de mână, în buzunarele hainei personale, dar și în scaunele mașinii au fost depistate bijuterii: inele, cercei, brățări, pandantive, crucilițe. Un număr de 157 de bucăți pentru care posesorul nu a putut prezenta niciun document. „M-am gândit că nu este nevoie să le declar", a spus bărbatul, însă în același timp a recunoscut despre tăinuirea acestora de la controlul vamal.

Dacă îi reușea introducerea bunurilor în țară, acestea urmau să ajungă pe piață din orașul Chișinău.

Dosarul urmează a fi transmis organului vamal, conform competenței. Pentru ilegalitatea comisă, persoana riscă amendă convențională. 

border.gov.mdborder.gov.md
border.gov.mdborder.gov.md

border.gov.mdborder.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: