image
Sursa foto: jurnal.md

BCS și Partidul Șor boicotează ședința de astăzi a Parlamentului în semn de protest; Ce i-a nemulțumit

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor boicotează ședința de astăzi a Parlamentului în semn de protest față de examinarea în lectura a doua a proiectului privind așa-numitul „prevetting”. Și Partidul Șor a anunțat că nu vine la ședință, justificând că agenda de astăzi nu conține niciun proiect important.

BCS a părăsit ședința în semn de protest față de proiectul de lege privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcțiile de membri în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

În opinia BCS, proiectul conține „mai multe formulări neclare, lipsite de mecanisme de reglementare” și că acesta mai trebuie discutat.

„Nu putem înțelege lipsa de reacție și atitudine neclară față de recomandările Comisiei de la Veneția. În spirit constructiv am propus crearea unui grup de lucru. Cu părere de rău, am fost refuzați și de plen și de Biroul Permanent. În aceste condiții, fracțiunea BCS părăsește sala în semn de protest”, a anunțat Vlad Bătrâncea.

„Acum o săptămână, deși proiectul a fost elaborat de Ministerul Justiției, pe platforma parlamentară noi am organizat o consultare cu toți cei interesați, iar una specială cu fracțiunile parlamentare. La aceasta din urmă, nu a venit nimeni”, a comentat șefa Comisiei Juridice, Olesea Stamate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: