image
Sursa foto: IGSU

FOTO // În ultimele 24 de ore pompierii IGSU au lichidat 57 focare de ardere a vegetației uscate

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale a IGSU în ultimele 24 de ore focul a nimicit 136 ha de vegetație uscată în regiunile țării, fiind realizate 57 de intervenții a pompierilor la lichidarea focarelor de ardere.

Astfel de intervenții au avut loc în raioanele Anenii Noi, Cantemir, Orhei, Cahul, Căușeni, Sângerei.

Conform IGSU, 2 ha de vegetație uscată au fost nimicite de flăcări în localitatea Biruința, raionul Sângerei. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 16:11. Pentru stingerea focarului de ardere, cu pericolul de răspândire spre sectorul locativ au fost îndreptate, 2 echipaje de pompieri, care au reușit lichidarea arderii către ora 17:11.

De asemenea, pompierii IGSU au stins câte 10 ha de iarbă uscată în raionul Orhei, satul Jora de Jos și la Cahul, localitaea Сotihana, 8 ha la Gotești, raionul Cantemir și 5 ha la Bravicea, raionul Călărași.

În acest context, pompierii avertizează cetățenii, că în condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune și se pot transforma în incendii de proporții. Oamenii sunt rugați să nu aprindă gunoiul menajer și vegetația, în preajma spațiilor agricole, forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a preveni incendiile şi extinderea acestora. În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

IGSUIGSU

Noutăţile partenerilor

comentarii: