image
Sursa foto: captură video

Haos în Parlamentul de la București: Momentul în care George Simion îl jignește și îmbrâncește pe ministrul Energiei

Copreședintele partidului AUR, George Simion, l-a agresat pe ministrul Energiei al României, Virgil Popescu, în timpul ședinței de luni din plenul Parlamentului. Aceasta este o premieră în istoria Parlamentului României, fiind prima dată când un ministru este agresat de un deputat, potrivit președintelui de ședință, social-democratul Daniel Suciu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, se afla la prezidiul Camerei Deputaților unde își ținea discursul ca urmare a moțiunii simple de cenzură inițiate împotriva sa când a fost întrerupt de copreședintele partidului AUR, George Simion. Acesta din urmă a întrerupt discursul ministrului Energiei, strigând în mod repetat „Ești un hoț!” și „Hoțule, hoțule!”, însă nu s-a limitat doar la acuzații, scrie b365.ro, care citează Mediafax.

Haos în Parlament. Ședința a fost suspendată

Virgil Popescu a răspuns acuzațiilor lui Simion, întrebându-l pe președintele ședinței dacă poate să îi spună liderului AUR „să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul”. George Simion a urcat la prezidiu, l-a bruscat pe ministru și l-a ținut cu ambele mâini, țipând în repetate rânduri „Ești un hoț!”.

Popescu a reacționat, numindu-l „prost” pe Simion, și provocându-l să îl lovească. Președintele ședinței, Daniel Suciu, a intervenit, cerând ca liderul AUR să se îndepărteze: „Rog chestorii să îi îndepărteze pe domnul Simion. Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru!”.

În cele din urmă, ședința a fost suspendată, șansele ca moțiunea lui Virgil Popescu să fie continuată astăzi fiind foarte mici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: