image
Sursa foto: jurnal.md

Republica Moldova și Bulgaria marchează 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice

Republica Moldova și Bulgaria marchează 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene menționează că este o bună ocazie pentru a exprima convingerea că dialogul se va extinde și pe viitor, inclusiv la nivelul organizațiilor regionale și internaționale, Bulgaria fiind și un susținător activ al procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, transmite IPN.

„Bulgaria a fost printre primele țări care a recunoscut independența Republicii Moldova. Pe parcursul acestor trei decenii, cooperarea dintre Republica Moldova și Republica Bulgaria a fost marcată de o dezvoltare dinamică, bazată pe respect și interes reciproc”, se arată într-un comunicat de presă.

Relațiile moldo-bulgare continuă să se extindă în diverse domenii. Prezența, de secole, a unei comunități bulgare pe teritoriul Republicii Moldova a avut un impact semnificativ asupra dezvoltării spirituale și interumane, contribuind la consolidarea prieteniei tradiționale între ambele state și popoare. „Ambele state rămân pe deplin angajate în aprofundarea dialogului diplomatic și dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase în diverse domenii de interes comun”, este comentariul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Cu ocazia celor 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, Ambasada Republicii Moldova în Bulgaria invită vizitatorii să urmărească expoziția fotografică virtuală „30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Bulgaria”. De asemenea, pe parcursul anului vor fi organizate alte evenimentele culturale de promovare a aniversării diplomatice.

Noutăţile partenerilor

comentarii: