image
Sursa foto: Jurnal.md

Sistemul educațional municipal a fost suplinit cu 9430 de echipamente informatice noi

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada pandemică, sistemul educațional municipal a fost suplinit cu 9430 de echipamente informatice noi, dintre care 5036 de computere, 3909 de laptopuri și 485 de tablete. Echipamentele au fost achiziționate de municipalitate, de autoritățile centrale de profil și diverși parteneri pe parcursul anilor 2020-2022.

Subdiviziunea municipală de profil a monitorizat repartizarea tehnicii de calcul, conform priorităților. Totodată, instituțiile de învățământ care dețin aceste dispozitive au fost îndemnate să le ofere în folosință temporară elevilor care au nevoie de ele pentru a participa la lecțiile online.

Recent au fost repartizate alte 840 de laptopuri pentru a fi transmise către elevii care nu dețin instrumentele necesare. Acestea au fost procurate pentru elevii care nu aveau un dispozitiv pentru a se conecta la orele desfășurate online.

Conform datelor prezentate de către managerii din 150 de instituții de învățământ primar și secundar (publice și private), în mare parte instituțiile sunt pregătite pentru a organiza și desfășura procesul educațional online.

Pentru completarea cu materiale didactice și tehnice, Primăria Chișinău a alocat pentru anul curent - 10 mil.lei pentru școli și 5 mil.lei pentru grădinițe. Iar în anul 2021, în acest scop au fost alocate alte 5 mil. lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: