image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Autoritățile prognozează până la 10 mii de cazuri zilnice de Covid; Doar astăzi, în jumătate de zi, au fost confirmate 4 mii

Numărul cazurilor noi de Covid ar putea depăși astăzi cu mult recordul negativ stabilit ieri. Potrivit ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, astăzi deja au fost înregistrate peste 4 mii de cazuri.

„Am putea trece și de 10 mii. La ora când am venit la această conferință, am întrebat ultimele date. La ANSP câte teste pozitive avem. Încă nu au colectat de la privați, dar deja erau patru mii”, a declarat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, cu puțin timp în urmă.

„Am văzut cât de agresiv este acest val în țările UE. Să nu ne relaxăm, chiar dacă în aceste țări cazurile severe au fost mai puține. Noi avem o altă rată de vaccinare. Următoarea săptămână va fi foarte grea, trebuie să ne responsabilizăm și să nu așteptăm Guvernul să ne impună restricții. (...) Totul depinde de cum vom înțelege mesajul că trebuie să ne protejăm fiecare”, a adăugat șefa de la Sănătate.

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică va decide astăzi impunerea mai multor restricții. Astfel, de luni școlile trec la învățământul online în următoarele două săptămâni, iar accesul în centrele comerciale va fi permis doar cu certificatul Covid-19. Totodată, evenimentele private de orice fel vor fi interzise.

Precizăm că ieri, 19 ianuarie, a fost înregistrat un nou record de cazuri COVID-19, fiind raportate 3.255 de persoane infectate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: