image
Sursa foto: ipm.mediu

FOTO // Braconieri, amendați de inspectorii mediului: Ce ilegalități au fost depistate

La data de 9 ianuarie 2022, echipa operativă a Direcției control resurse cinegetice și piscicole din cadrul Aparatului central al Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM), divizată în două grupe, a efectuat o razie în vederea contracarării braconajului cinegetic, piscicol și depistării cazurilor de încălcare a legislației cu privire la protecția mediului în raioanele de centru și nord ale țării.

Ca urmare a inspectării și verificării activităților de vânătoare și pescuit s-au întocmit șase procese-verbale contravenționale cu aplicarea unor amenzi în sumă totală de –

6 600 de lei. A fost ridicată în calitate de corp delict, o armă de vânătoare deținută ilegal și cinci cartușe aferente.

În fondul productiv de vânătoare amplasat în sectorul extravilan al Primăriei Cucioaia, raionul Telenești, în jurul orelor 13:00, inspectorii de mediu au depistat un locuitor al acestui sat, care în lipsa actelor permisive, intenționa să vâneze specii din fauna sălbatică, cu o armă de vânătoare deținută ilegal. Pe numele persoanei delincvente pentru încălcarea prevederilor actelor normative privind folosirea și protecția fondului cinegetic s-a întocmit proces-verbal contravențional, care ulterior a fost remis în instanța judiciară cu propunerea sancționării pentru braconaj, cu amendă în mărime de 60 u. c. (3 000,0 lei), cu confiscarea armei și a munițiilor.

În aceiași zi, altor două persoane, care transportau produse lemnoase în lipsa actelor legale de proveniență, li s-au întocmit procese-verbale, fiind sancționate cu amenzi a câte 900 de lei.

În cadrul verificărilor efectuate, în preajma orașului Criuleni au fost depistați și documentați doi locuitori ai capitalei, care practicau pescuitul în fluviul Nistru în lipsa permisului de pescuit, fapte pentru care ambii s-au ales cu amenzi aplicate a câte 12 u.c. (600 de lei).

ipm.mediuipm.mediu
ipm.mediuipm.mediu

Noutăţile partenerilor

comentarii: