image
Sursa foto: gov.md

Evoluțiile situației de securitate regională, discutate de Nicu Popescu cu ambsadorul României, Daniel Ioniță

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul căreia au discutat evoluțiile mediului de securitate regională.

„Am reiterat că Republica Moldova sprijină necesitatea dialogului cu privire la securitatea europeană și pledează pentru desfășurarea acestuia într-o atmosferă pașnică și constructivă”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au discutat despre procesul de pregătire a viitoarei Ședințe Comune a celor două Guverne.

„Am salutat dialogul politic foarte dinamic din ultima perioadă și am convenit să accelerăm implementarea proiectelor bilaterale în sectoare cheie ce se regăsesc în Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România - Republica Moldova, semnată la București, la 23 noiembrie 2021”, a mai precizat șeful diplomației de la Chișinău.

Amintim că tot azi ministrul de Externe a discutat situația privind securitatea regională și implicațiile acesteia pentru Republica Moldova cu ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko. Cu prilejul întrevederii, oficialul a reiterat sprijinul Republicii Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional.

Noutăţile partenerilor

comentarii: