image
Sursa foto: border.gov.md

FOTO // Un cetățean ucrainean, depistat la pescuit ilicit în apele râului Nistru

Patrula Sectorului Poliției de Frontieră „Tudora-1" a depistat pe malul râului Nistru un cetățean al Ucrainei în timp ce pescuia ilegal cu ustensile prohibite. Astăzi, în jurul orei 4:35, bărbatul a fost observat când scotea din apele râului plase cu pește.

La fața locului, polițiștii de frontieră au legitimat un locuitor al raionului Belgorod-Dnestrovsk, Ucraina, în vârstă de 62 de ani.

Acesta reușiseră să pescuiască 19 kg de pește de diferite specii. În posesie avea două plase de tip monofilament cu lungimea de 30 de metri fiecare, dar și o barcă confecționată din lemn și învelită cu aluminiu, fără inscripții.

Conform procedurilor legale, bunurile au fost ridicate și depozitate pe teritoriul Sectorului, ca ulterior să fie transmise după competență Inspectoratului de Protecție a Mediului (IPM).

Cazul în continuare se cercetează sub toate aspectele legale.

Pescuitul în apele de frontieră se permite numai în perioada luminoasă a zilei, cu avizul prealabil al Poliției de Frontieră și cu respectarea strictă a regulilor prevăzute de legislația în vigoare.

border.gov.mdborder.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: