image
Sursa foto: poză simbol

DOC // MAEIE a actualizat informațiile privind accesul cetățenilor Republicii Moldova peste hotare

Potrivit MAEIE, alertele de călătorie au fost actualizate (conform situației din data de 6 ianuarie 2021).

Potrivit informațiilor, cetățenii Republicii Moldova pot călători, fără a sta în carantină, în mai multe țări, însă, doar dacă dețin certificatul de vaccinare anti-coronavirus sau dacă prezintă dovada testului negativ.

Datele din tabelul de mai jos pot fi modificate, urmare a adoptării de către autoritățile statelor străine a deciziilor care pot afecta condițiile și regulile de intrare. Călătoriiurmează să verifice cerințele de deplasare pe sursele oficiale din statele de destinație.

De asemenea, în cazul efectuării deplasării pe calea aerului, MAEIE recomandă contactarea din timp a companiei aeriene care operează zborul pentru verificarea condițiilor de acces labordul aeronavei. 2. Informațiile privind alertele de călătorie sunt publicate în regim operativ de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare (lista poate fi accesată pe pagina web a ministerului: https://bit.ly/30gdeld).

3. Informațiile curente se bazează pe cele mai recente date disponibile și sunt colectate din surse naționale autorizate și publice și sunt publicate la secțiunea „Călătorește în siguranță: Alerte de călătorie COVID-19” pe pagina web a ministerului de externe: https://mfa.gov.md/ro/content/calatoreste-siguranta-alerte-de-calatorie-covid-19;

Noutăţile partenerilor

comentarii: