image
Sursa foto: foto simbol

Un șofer care zbura cu BMW-ul pe străzile din Bălți a agresat polițiștii, refuzând să-i fie testată alcoolemia

Un bărbat originar din Pociumbeni, Râșcani a agresat inspectorii de patrulare. Incidentul s-a produs azi, în jurul orei 08:15, pe o stradă din Bălți. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică a IGP, polițiștii au depistat un automobil de marca BMW înmatriculat în Germania, care se deplasa cu viteza de 116 km/h prin localitate, unde limita admisibilă este de 50 km/h.

Conducătorul mijlocului de transport a fost stopat. Poliția i-a solicitat sa fie testat alcoolscopic, dar șoferul a refuzat categoric, a aplicat violența față de polițiști și a deteriorat uniforma de serviciu a acestora, fapt ce i-a determinat pe polițiști să aplice mijloacele speciale, pentru imobilizarea acestuia.

Bărbatul a fost escortat la sediul Direcției patrulare Nord a INSP unde a fost identificat și documentat conform legislației. Șoferul s-a dovedit a fi un locuitor al satului Pociumbeni din raionul Râșcani, în vârstă de 34 de ani.

Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal pentru refuzul stabilirii stării de ebrietate, totodată a fost inițiată procedură contravențională pentru opunerea de rezistență colaboratorilor poliției aflați în exercițiul funcțiunii și i-a fost întocmit proces-verbal pentru depășirea limitei de viteză cu aplicarea amenzii în sumă de 1800 de lei și 5 puncte de penalizare.

ss

Noutăţile partenerilor

comentarii: