image
Sursa foto: Profimedia

Novak Djokovic rămâne în Australia. Decizia instanței

Avocații lui Novak Djokovic (locul 1 ATP) s-au adresat instanței din Melbourne, pentru a contesta decizia autorităților australiene de a-i anula viza de călătorie tenismenului sârb.

Tribunalul Federal din Melbourne a anunțat că audierea completă în acest caz a fost programată pentru luni, 10 ianuarie, potrivit The Guardian.

Instanța a precizat că nu are toate declarațiile și documentele necesare din partea ambelor părți implicate.

Chris Tan, reprezentantul Ministerului pentru Imigrări, a precizat că autoritățile preferă o decizie rapidă în acest caz, dar nu contestă amânarea deciziei.

Avocații lui Novak Djokovic au precizat că este o situație "la limită", dar s-au declarat încrezători în șansele de reușită ale contestației privind anularea vizei de călătorie.

Potrivit The Canberra Times, judecătorul Anthony Kelly a cerut o declarație scrisă din partea sportivului sârb. În caz contrar, judecătorul a precizat că va permite și o audiere online, prin intermediul Microsoft Teams.

Judecătorul Anthony Kelly a recunoscut că știe puține lucruri despre tenis și a întrebat dacă Novak Djokovic se poate antrena în hotelul în care a fost cazat, în cazul în care pronunțarea va mai dura.

Până la decizia instanței, Novak Djokovic rămâne într-un hotel de carantină din Melbourne. Fanii lui Djokovic, dar și cei care se opun vaccinării anti-COVID, protestează în fața hotelului.

Djokovic a ajuns miercuri la Melbourne, unde autorităţile au observat că echipa sa a făcut o greşeală în cererea de viză. Ulterior, a fost ținut în aeroport peste opt ore.

Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a afirmat că Djokovic nu a putut oferi dovezile necesare pentru a putea intra în Australia şi va fi trimis înapoi în Serbia.

Ministrul interimar al Sportului, Jaala Pulford, a precizat că guvernul din Victoria nu va sprijini cererea lui Djokovic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: