image
Sursa foto: Eugen Bejenaru

Sărbătoare de poveste pentru 90 de copii din centrele de plasament din țară (VIDEO)

Aproximativ 90 de copii din 8 centre de plasament de la Bălți, Glinjeni, Bocșa, Fălești, Drochia Hâncești, Ștefan Vodă și Olănești au avut parte de o petrecere de vis în ajunul sărbătorilor de iarnă, care le-a fost organizată de organizația non-guvernamentală Scenario.

Organizatorii au decis să împartă copiii în echipe, pe vârste, ca aceștia să interacționeze și să se împrietenească mai ușor.

Copiii au avut și sarcini, fiecare grup filmând câte un clip din escapada la Chișinău. Micii operatori și editori de imagine s-au implicat plenar, avându-l pe operatori Eugen Bejenaru în calitate de dascăl care i-a ajutat și le-a oferit sfaturi practice.

Micuții au dansat, au organizat un flashmob în stradă, s-au distrat în competiții în urma cărora s-au ales cu premii, gustări delicioase, după care au făcut un tur al la Digital Park, gazdă fiindu-le Aurelia Salicov, președinte al Fundației Youth Development for Innovation.

Copiii au avut parte și de un master-class, după care s-au întrecut într-o competiție IT pentru cea mai bună prezentare a echipei în Power Point. Câștigătorii au primit câte un stick USB sub formă de eroi din desene animate și filme.

După mai multe concursuri, premii, jocuri interactive, activități de practicare a limbii engleze, micuții au avut parte de o masă pe cinste și de muzică și dansuri cu Olia Tira.

jurnal.md

Operator: Eugen Bejenaru

Noutăţile partenerilor

comentarii: