image
Sursa foto: parlament.md

Sesiunea a doua ordinară din 2021 a Parlamentului, încheiată cu glume: „Cineva e împotrivă, dar oricum merge în vacanță”

Deputații merg în vacanță. Astăzi a avut loc ultima ședință din sesiunea a doua ordinară din 2021 a Parlamentului.

Înainte de încheierea sesiunii, liderii fracțiunilor parlamentare au susținut discursuri. Opoziția a criticat, iar guvernarea a vorbit despre realizări.

„Dacă ar exista un premiu special pentru cel mai „anti-social” Parlament, atunci actuala majoritate ar fi urcat pe piedestal, ocupând primul loc. (...) Faptul că majoritatea parlamentară a refuzat să asculte opoziția a dus și la primirea unui “cartonaș roșu” din partea Comisiei de la Veneția la Legea privind procuratura. Anul trecut voi ați vorbit că bugetele au fost aprobate, noaptea, ca hoții, împărțindu-se banul public. Și în acest an ați adoptat bugetele la miezul nopții”, a declarat liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

„În acest an complicat am reușit să facem lucruri bune, am majorat pensiile și îndemnizațiile sociale, am crescut subvențiile în agricultură, am bugetat substanțial proiectele de infrastructură, drumuri, canalizare, iluminat stradal, ceea ce lipsește atât de mult. Dacă acest an a fost un an al crizelor, anul care vine va fi un an al reformelor”, a spus președintele fracțiunii PAS, Mihai Popșoi.

După discursuri, deputații au aprobat hotărârea privind încheierea sesiunii a doua ordinare din acest an cu 79 de voturi pro și unul împotrivă, fapt care a generat glume. „Cineva e împotrivă, dar oricum merge în vacanță”, a spus speakerul Igor Grosu.

Ultima ședință din actuala sesiune s-a încheiat cu intonarea imnului de stat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: