image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Bugetul municipiului Chișinău pe anul 2022, votat în lectură finală; Deficitul trece de un miliard de lei

Bugetul municipal Chișinău pentru anul 2022, în lectură finală, a fost aprobat marți de consilierii municipali, după mai multe ore de dezbateri.

Documentul prevede venituri în sumă de 5,4 miliarde lei și cheltuieli de 6,6 miliarde lei. Soldul (deficitul) bugetar constituie 1,18 miliarde lei.

Primarul General, Ion Ceban, a precizat că bugetul municipal pentru anul 2022 este unul prosocial în proporție de cca 70%. El a subliniat că toate angajamentele municipalității față de cetățeni, care se încadrează în prevederile Regulamentului privind acordarea ajutorului financiar pentru unele categorii de cetățeni la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale vor fi onorate.

Proiectul de decizie privind aprobarea bugetului municipal Chișinău în lectura a doua a fost votat cu susținerea a 38 de consilieri: 22 ai fracțiunii PSRM, 14 ai fracțiunii Platforma DA și câte un vot a reprezentanților PCRM și PD. Fracțiunile PAS și PL au votat împotrivă, iar reprezentanții Partidului ȘOR s-au abținut.

Noutăţile partenerilor

comentarii: