image
Sursa foto: foto simbol

Testul COVID negativ, obligatoriu la intrarea în Italia și pentru persoanele vaccinate

Persoanele care vin sau au tranzitat în ultimele 14 zile Republica Moldova vor putea intra în Italia doar pentru motive de muncă, urgență absolută, nevoi de sănătate, studii, întoarcerea acasă, la domiciliu sau la reședință. Din 16 decembrie, este obligatorie prezentarea unui rezultat negativ la COVID-19 al testului PCR sau antigen înaintea intrării pe teritoriul italian.

Certificatele de vaccinare nu se acceptă ca alternativă în schimbul testului, transmite IPN. Ambasada Republicii Moldova în Italia precizează că, recent, Consiliul de Miniștri al Italiei a aprobat un decret-lege care prevede prelungirea stării de urgență la nivel național și măsuri pentru limitarea epidemiei de COVID-19 până la data de 31 martie 2022.

Persoanele care vin sau au tranzitat în ultimele 14 zile Republica Moldova trebuie să completeze formularului digital de localizare. De asemenea, trebuie să prezinte adeverința care confirmă efectuarea unui testului diagnostic molecular cu 72 de ore sau antigenic cu 24 de ore înaintea intrării pe teritoriul italian, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Este obligatorie autoizolarea persoanelor în cauză la adresa indicată în Formularul de localizare pentru o perioadă de zece zile, cu informarea autorității sanitare teritoriale și testării suplimentare la sfârșitul acestei perioade. Copiii sub șase ani sunt scutiți de efectuarea testului molecular sau de captură antigen.

Măsurile sus-menționate vor fi valabile până pe 31 ianuarie 2022.

Noutăţile partenerilor

comentarii: